Γνωσιολογική Βάση:
Γιατί έλαβα e-mail υπέρβασης πόρων συστήματος;
Συντάκτης George Vardikos, Τελευταία επεξεργασία από George Vardikos on 23 March 2022 12:38
Παραθέτουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ενημερώσεις συστήματος που αφορούν την υπέρβαση χρήσης πόρων συστήματος:

1) Τι μας λέει το εν λόγω e-mail;
Το παρόν είναι μία επίσημη ειδοποίηση του server πως ο λογαριασμός σας έφτασε τα όρια των πόρων που έχει ως όριο το πακέτο φιλοξενίας σας. Η αποστολή του γίνεται ώστε να ενημερωθείτε για ένα θέμα που προέκυψε με το site σας και το οποίο ζητάει την προσοχή σας.

2) Με αφορά;
Η αποστολή του e-mail γίνεται αποκλειστικά σε χρήστες οι οποίοι "χτυπούν" τα όρια του πακέτου φιλοξενίας τους. Αν λαμβάνετε το e-mail σποραδικά ή αναφέρει μικρό αριθμό υπερβάσεων πιθανόν να μπορείτε να το αγνοήσετε, αν όμως το λαμβάνετε σε καθημερινή βάση ή αναφέρει μεγάλο αριθμό υπερβάσεων τότε προτείνουμε να μην το αγνοήσετε. Η επίλυση του εν λόγω θέματος θα κάνει τη σελίδα σας να εμφανίζεται ακόμη πιο γρήγορα.

3) Με επηρεάζει;
Η σελίδα σας έφτασε το όριο τις φορές που αναφέρεται στο e-mail. Το σύστημα για τη διατήρηση της σταθερότητας δεν αφήνει τον χρήστη να περάσει τα όρια πόρων, οπότε αν ζητήσετε παραπάνω πόρους θα γίνει εξομάλυνση των αιτημάτων (flatten the curve). Στο πρώτο στάδιο της εξομάλυνσης το σύστημα θα δώσει λιγότερους πόρους ανά αίτημα με σκοπό να προσπαθήσει να εξυπηρετήσει όλους τους επισκέπτες, οπότε η σελίδα θα ανοίγει λίγο πιο αργά από οτι συνήθως. Αν ο αριθμός των επισκεπτών είναι μεγάλος (ή η μείωση δεν είναι εφικτή), οι πλεονάζοντες επισκέπτες θα λαμβάνουν μήνυμα πως το site σας έχει φτάσει το όριο των πόρων και πως θα πρεπει να το επισκεφτούν λίγο αργότερα (μήνυμα 503 Resource Limit Exceeded).

4) Τι μπορώ να κάνω για αυτό;
Σε πρώτη φάση μπορείτε να ενεργοποιήσετε caching στη σελίδα σας. Αν χρησιμοποιείτε WordPress, Magento, Joomla, Prestashop, Opencart, Drupal ή Laravel, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το LSCache plugin του Litespeed (του web server που χρησιμοποιούμε). Η χρήση του εν λόγω plugin θα μειώσει δραματικά τον χρόνο εμφάνισης των σελίδων σας με αποτέλεσμα την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site σας. Αν η χρήση του LSCache plugin δεν βοηθήσει και έχετε WordPress, μπορείτε να προσπαθήσετε να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος μέσα από το εικονίδιο X-Ray App του cPanel. Εκεί, μπορείτε να ξεκινήσετε έναν ενδελεχή έλεγχο στο site σας όπου θα σας εμφανίσει ποια plugins ή queries προκαλούν καθυστέρηση, ώστε να δείτε το ενδεχόμενο optimization ή αντικατάστασης τους με άλλα. Ενδέχεται κάποιο plugin ή εξωτερικό request να προκαλεί καθυστέρηση και να λυθεί πολύ εύκολα.

5) Γιατί το έλαβα τώρα;
Πολλοί χρήστες ενδέχεται να βλέπουν τη σελίδα τους κάποιες φορές να πηγαίνει λίγο πιο αργά από άλλες φορές, λόγω του περιορισμού των πόρων. Η αποστολή των εν λόγω e-mail ξεκίνησε από εμάς τέλη Μαρτίου 2022 με σκοπό την ενημέρωση σας για την ύπαρξη του εν λόγω θέματος, ώστε να γνωρίζετε πως μπορείτε με κάποιο fine tuning στη σελίδα σας να λύσετε το εν λόγω πρόβλημα και η εμπειρία εμφάνισης της σελίδας σας να γίνει ακόμη καλύτερη.

6) Σε άλλες εταιρείες η σελίδα θα πηγαίνε πιο γρήγορα;
Ο περιορισμός των πόρων ανά λογαριασμό είναι τακτική που κάνουν οι περισσότερες εταιρείες για τη διασφάλιση της σταθερότητας. Αν τύχει να φιλοξενηθείτε σε εταιρεία που δεν κάνει περιορισμό πόρων τότε να είστε σίγουρος πως και άλλες σελίδες στον ίδιο server θα μπορούν -σε περίπτωση μεγάλης κίνησης- να προκαλέσουν πρόβλημα στη σελίδα σας καθώς δεν θα της αφήσουν αρκετούς πόρους να εξυπηρετηθεί. Η ύπαρξη των οριών προφυλάσσει και εσάς από άλλους χρήστες. Όσον αφορά τον περιορισμό, στα πακέτα φιλοξενίας μας παρέχουμε τα εξής όρια:

Starter, Standard, Advanced, Silver, Gold, Platinum: 1 CPU core, 3GB RAM, 20 Entry processes
Professional, Premium: 2 CPU cores, 5GB RAM, 40 Entry processes

Τα όρια είναι από τα μεγαλύτερα της αγοράς και δεν πρέπει να επηρεάσουν την εμφάνιση της σελίδας σας, εφόσον αυτή έχει τα σωστά plugin.

7) Θα μπορούσα να αγοράσω περισσότερους πόρους;
Καταρχάς προτείνουμε το optimization της σελίδας σας ώστε να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση που έχετε εξαντλήσει τα περιθώρια optimization και είστε στα πακέτα Starter, Standard, Advanced, Silver, Gold και Platinum, μπορείτε να μεταβείτε στα πακέτα Professional και Premium τα οποία δίνουν περισσότερους πόρους. Αν ήδη βρίσκεστε σε αυτά τα πακέτα, θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο μεταφοράς της σελίδας σας σε δικό σας cloud server. Τα πακέτα μπορείτε να τα δείτε εδώ, απλά θα πρέπει να έχετε υπόψη σας την αγορά πακέτου που να έχει παραπάνω πόρους από αυτούς που χρησιμοποιείτε τώρα.
(3 ψήφοι)
Βοήθησε
Δε βοήθησε

Σχόλια (0)