Επίσημος καταχωρητής .GR domains

6 Μαΐου 2004

Από τις 06/05/2004, η HyperHosting παρέχει τη δυνατότητα on-line κατοχύρωσης και ανανέωσης ονομάτων χώρου (domain name) με κατάληξη .gr, μετά την αλλαγή της διαδικασίας από την ΕΕΤΤ

Η HyperHosting είναι εγκεκριμένη εταιρία από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ως Καταχωρητής. Σύμφωνα με την απόφαση 268/73 της ΕΕΤΤ το ΙΠ-ΙΤΕ αναλαμβάνει το ρόλο του Μητρώου και παύει να λειτουργεί σαν Καταχωρητής. Ολοι οι χρήστες οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν κατοχύρωση ή ανανέωση domain name, θα πρέπει να απευθυνθούν σε έναν από τους Καταχωρητές.

Για τον σκοπό της άμεσης εξυπηρέτησης, η HyperHosting έχει εγκαταστήσει ένα σύστημα on-line διαχείρισης των domain names, ωστε ο οποιοσδήποτε να μπορεί να κατοχυρώνει νέα domains άμεσα καθώς και να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές στα υπάρχον domains.

Επειδή το ΙΠ-ΙΤΕ θα σταματήσει να ενεργεί ως Καταχωρητής, πρέπει οι κάτοχοι domain να επιλέξουν κάποιον από τους εγκεκριμένους Καταχωρητές για να μεταφέρουν το domain τους. Η μεταφορά αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και προς την HyperHosting χωρίς κόστος, ωστε ο χρήστης να διαχειρίζεται το domain μέσα από το online σύστημα της. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δωθεί από τον κάτοχο για την επιλογή Καταχωρητή, διοτι οι περισσότεροι δεν διαθέτουν κάποιο σύστημα online αλλαγών, αλλά θεωρούν «online» τη συμπλήρωση μίας φόρμας ή ένα fax. Επίσης, αρκετοί από αυτούς δεν έχουν δικά τους ιδιόκτητα μηχανήματα στην Ελλάδα και αρκούνται στην ενοικίαση μηχανημάτων από το εξωτερικό, οπότε δεν έχουν άμεση επαφή με τον εξοπλισμό τους για περιπτώσεις προβλήματος.

 

επιστροφή

Close ΨΗΦΙΑΚΟ βήμα
cPanel Certified Partner