Αναβάθμιση έκδοσης PHP

17 Σεπτεμβρίου 2014
Αναβάθμιση έκδοσης PHP

Αναβάθμιση PHP σε 5.4

Για λόγους καλύτερης συμβατότητας (σε μεταφορές sites από server σε server), ασφαλείας αλλά και νέων δυνατότητων, στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει ολική αναβάθμιση της PHP σε όλους τους servers σε 5.4.

Πως με επηρρεάζει;
Αν χρησιμοποιείτε κάποια έτοιμη εφαρμογή και κάνετε τις αναβαθμίσεις της, η αλλαγή δεν θα σας επηρρεάσει. Σε Joomla, Wordpress, CS-Cart και άλλες γνωστές εφαρμογές, η υποστήριξη της PHP 5.4 έχει ενσωματωθεί εδώ και πάνω από 15 μήνες, οπότε ακόμη και αν δεν κάνετε συχνά ανανεώσεις των εφαρμογών σας αλλά έχετε πραγματοποιήσει κάποια αναβάθμιση τους τελευταίους 12 μήνες, δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σελίδα σας.

Τι έκδοση PHP τρέχω αυτή τη στιγμή;

Στην αριστερή στήλη του cPanel μόλις κάνετε είσοδο, στο "PHP Version" μπορείτε να δείτε την έκδοση PHP που τρέχετε αυτή τη στιγμή.

Θέλω να συνεχίσω στην έκδοση PHP που είμαι καθώς δεν βρίσκω τον προγραμματιστή μου!
Καταρχήν να αναφέρουμε πως είναι σημαντικό να γίνει αναβάθμιση της εφαρμογής σας, καθώς πλέον κενά ασφαλείας σε παλαιότερες εκδόσεις PHP δεν καλύπτονται και ενδέχεται να σας δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα. Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε τη φιλοξενία σε παλαιότερη έκδοση PHP θα πρέπει να μας ενημερώσετε μέσω του Helpdesk ώστε να σας μεταφέρουμε σε server ειδικά διαμορφωμένο ο οποίος σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε έκδοση PHP επιθυμείτε (από 5.1 έως 5.6) με τον κίνδυνο ασφαλείας (αν επιλέξετε παλαιότερη έκδοση) να περιορίζεται μόνο στον λογαριασμό σας.

Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω PHP 5.5 ή PHP 5.6, τι μπορώ να κάνω;
Μπορείτε να ζητήσετε μεταφορά του πακέτου σας σε server ειδικά διαμορφωμένο ο οποίος σας επιτρέπει να επιλέξετε τις εν λόγω εκδόσεις PHP.

Αφαίρεση FrontPage Extensions

Η Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη σε FrontPage Extensions για Linux servers το 2006. Ανακοινώνουμε πως στις 15 Οκτωβρίου σταματάμε επίσημα την υποστήριξη τους σε όλους τους servers μας. Σημειώστε πως αν ακόμη χρησιμοποιείτε FP Extentions τότε η σελίδα σας υπόκειται σε διάφορα κενά ασφαλείας και θα πρέπει άμεσα να σκεφτείτε εναλλακτικό τρόπο επεξεργασιάς της σελίδας σας. Σε περίπτωση που συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε FrontPage σημειώστε πως θα μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία σας μέσω FTP αλλά τυχόν φόρμες επικοινωνίας counters και όλα τα υπόλοιπα scripts θα σταματήσουν να λειτουργούν.

 Όπως πάντα, για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 

επιστροφή

Close ΨΗΦΙΑΚΟ βήμα
cPanel Certified Partner